Radiografia penisului,

Hipospadias

Urologie Despre specialitate Departamentul este structurat in doua parti, una de consultatii si proceduri in ambulatoriu si una clinica, pe sectia de specialitate.

Uretroplastie peniana Ce implică procedura? Uretroplastia peniană se efectuează pentru a trata o strictură aflată în orice zonă  a penisului  de la gland capul penisului până la partea frontală a scrotului. Aceasta se realizează prin introducerea unui cateter foarte fin în vârful uretrei şi injectarea unei substanţe de contrast un colorant  care apare pe radiografie când se face radiografia. Uneori se preferă ultrasonografía uretrală ca modalitate alternativă de evaluare a stricturii uretrale.

Cabinetul de Urologie este dotat cu ecograf Siemens propriu care prezinta atat transductor pentru ecografie abdominala si pelvina, cat si sonda pentru ecografie de parti moi sau superficiale, cu Doppler, pentru diagnosticul imagstic cat mai exact radiografia penisului patologiei renale, vezicale, masurarea cat mai exacta a volumului prostatic, precum si stabilirea cat mai exacta a patologiei scrotale si testiculare.

Pe langa consultatia de specialitate, la cabinetul de Urologie radiografia penisului dotarea pentru a efectua si proceduri specifice, cum ar fi consultatiile postoperatorii pentru extragerea firelor de sutura, toaleta plagilor sau pansamentele plagilor postoperatorii.

De asemenea, avem pacienti care vin lunar pentru schimbarea sondei urinare, dilatații uretrale in cazul pacienților cu stricturi de uretra, recoltarea secreției uretrale pentru pacientii cu uretrite nespecifice sau prostatite acute ori cronice.

Autor: Alexandra Necsoiu Un bărbat din New York a primit o veste de-a dreptul şocantă când a ajuns la un spital local în urma unor dureri de genunchi care s-au adeverit a fi, de fapt, o afecţiune foarte rară. Totul s-a întâmplat când new-yorkezul a căzut în şezut pe stradă, iar odată ajuns la spital, medicii i-au făcut o radiografie pentru a verifica dacă este vreun os rupt, aceasta fiind posibila cauză a durerilor de care suferea bărbatul. Însă, radiografia a fost un şoc chiar şi pentru specialişti: se pare că penisul bărbatului se transforma uşor, uşor într-un os.

In cazul in care, pe langa ecografia efectuata in cabinet, avem nevoie si de radiografia renovezicala simpla, bolnavii beneficiaza și de aceasta explorare datorita colaborarii excelente cu serviciul de Imagistica, intergrat al spitalului nostru.

Departamentul de Urologie este repartizat pe saloane cu cate 2 paturi fiecare.

radiografia penisului

Paleta de patologie care poate fi tratata la Sectia de Urologie a Spitalului Pelican este extrem de cuprinzatoare, si acopera intreaga patologie urologica, dupa cum urmeaza: Fimoza, parafimoza, coarda peniana, frenul scurt, carunculele uretrale Varicocelul, hidrocelul, tumorile testiculare, torsiunea de testicol Stenozele de meat uretral, stricturile uretrale, sclerozele de col vezical, tumorile uretrale si de penis Adenomul de prostata, cancerul de radiografia penisului, prostatitele Cistitele acute si cronice, tumorile vezicale, litiaza vezicala, ureterocelul Litiaza si tumorile ureterale, stricturile ureterale Litiaza renala, sindromul de joncţiune pieloureterala, tumorile renale si de suprarenale Incontinența urinară simpla si prolapsul genital cistocel, rectocel, prolapsul combinat a femeii Gama de intervenţii operatorii este de asemenea variata si, in acelaşi timp, asigurata prin  dispozitive si instrumente noi, de ultima generatie in domeniu.

Departamentul de Urologie al Spitalului Pelican dispune de mai multe sali de operatii, pentru abordarea sub control fluoroscopic a aparatului urinar superior respectiv pentru interventii deschise si de endoscopie joasa.

  1. Are penisul de 48 de centimetri! Cum arată și ce au descoperit doctorii la radiografie | Click
  2. Link permanent buna ziua.
  3. Google Plus Un bărbat în vârstă de 54 de ani din Saltillo, Mexic, are unul dintre cele mai mari penisuri din lume.
  4. Erectie pilula forum
  5. Nu vă mai îndesaţi chestii în penis!
  6. Nu necesită pregătire specială.

Sala de intervenții pe aparat urinar superior este dotata cu fluoroscop Radiografia penisului cu C-arm pentru evidentierea radiologica in timp real a momentului operator, aparat de litotriție extracorporala ESWL Siemens Modularis, turn de endoscopie Storz.

Pentru fragmentarea in situ a calculilor prin ureteroscopie sau abordare percutanata a litiazei renale NLPdispunem de 2 variante radiografia penisului litotriție, una clasica ultrasonica si una de ultima generație LASER.

radiografia penisului

De mentionat ca majoritatea intervenţiilor se realizeaza pe cale endoscopica, chirurgia deschisa fiind folosita doar in cazuri izolate, cerute de patologia sau anatomia anormala prezenta.

Calculii renoureterali se pot trata prin ESWL, ureteroscopie rigida si flaxibila si nefrolitotripsie percutanata NLPtoate fiind metode minim invazive, care se face prin incizii extrem de mici. Aparatul de ESW foloseste ca metoda de generare a undelor de șoc energia electromagnetica.

radiografia penisului

Adenomul de prostata, stricturile uretrale si tumorile vezicale se opereaza prin intervenţii endoscopice TUR-P şi TUR-Vsala de endoscopie urinara joasa fiind doata cu un turn de endoscopie care ne perimte efectuarea acestor rezectii de prostata sau adenom al prostatei in maniera bipolara, in ser fiziologic, noi putand astfel extinde indicatia operatorie si la pacienti tarati, cu patologie asociata cardiaca sau de alta natura.

Ca elemente selective ale serviciului nostru, menționam ureteroscopia flexibila cu fragmentarea calculilor prin litotritie LASER, procedura endoscopica, fara incizie.

Dr. Drauzio Varella explica tudo sobre a saúde sexual do homem.

Aceasta procedura este extrem de benefica deoarece, pe langa capacitatea de a aborda calculii ureterali, prin abilitatea de mobilitate a varfului, putem aborda si litiaza renala caliciala prizoniera inabordabila prin alte proceduri endoscopice. Prolapsul genitourinar  sau inconetinența urinareste una dintre patologiile cele mai frecvente în rândul femeilor trecute de 50 de ani. In serviciul radiografia penisului de Urologie se fac cele mai noi proceduri pentru cura chirurgicala a acestor patologii, intreaga procedura realizandu-se cu plasarea de dispozitive de polipropilena printr-o bresa radiografia penisului vaginala proceduri TOT sau cu dispozitive AMI.

Pe langa procedurile endoscopice mentionate mai sus, serviciul nostru dispune si de un turn de chirurgie laparoscopica,si robot chirurgical da Vinci, putand astfel aborda diversele patologii urologice cu indicatie pentru acest tip de procedura ex: varicocel idiopatic stang, colposacropexie, excizia chistelor renale, etc.

radiografia penisului

discuții