Penis cavernos,

Penisul – noțiuni de anatomie si fiziologie

erecție masculină bună

Anatomie[ modificare modificare sursă ] Cele două corpora cavernosa și corpus spongiosum cunoscute și sub numele de corpus cavernos uretrae în textele mai vechi și în diagrama alăturată sunt trei țesuturi erectile expandabile de-a lungul lungimii penisuluicare se umplu cu sânge în timpul erecției penisului. Cele două corpora cavernosa se întind de-a lungul axului penisului, de la oasele pubiene până la capul penisului, unde se alătură.

de ce erecția slăbește în timpul actului sexual

Aceste formațiuni sunt formate dintr-un țesut asemănător unui burete care conține trabecule, spații neregulate pline de sânge căptușite de endoteliu și separate prin septa penis cavernos țesut conjunctiv.

Articol principal: Erecție. În unele circumstanțe, eliberarea de oxid nitric precedă relaxarea mușchilor din corpul cavernos și corpul spongios, într-un proces similar cu excitația feminină.

THE MALE REPRODUCTIVE SYSTEM OF HUMAN

Corpul spongios se umple de sânge, din arterele de pe lungimea penisului. O parte din sânge intră în corpul spongios; restul se angajează în corpii cavernoși, care se extind până la 90, utilizând sângele implicat într-o erecție, crescând atât în lungime cât și în diametru.

erecția oxitocinei

Funcția corpului spongios este de a preveni compresia uretrei în timpul erecției. Sângele poate părăsi țesutul erectil doar printr-un sistem de drenare a venelor din jurul peretelui exterior al corpului cavernos. Țesutul spongios în expansiune presează împotriva unui țesut dens din jur tunica albuginea care constrânge penis cavernos vene, împiedicând ieșirea sângelui.

Anatomia penis cavernos Penisul este un organ cu o structura complexa, fiind alcatuit in principal din doua formatiuni de tesut vascular cavernos de forma cilindrica. Aceste tesuturi se numesc tesuturi erectile, deoarece au capacitatea de a creste in volum, umplandu-se cu sange si provocand erectia. O serie de valve au rolul de a mentine aceasta erectie, prin pastrarea sub presiune a sangelui aflat in spatiile cavernoase ale tesutului erectil al penisului. Fluxul sanguin catre tesutul cavernos este asigurat de doua artere care isi au originea in artera aorta. Problemele care adesea cauzeaza impotenta tin de buna functio-nare a acestor artere, iar obtinerea unor erectii durabile si puternice este legata de volumul si capacitatea de retentie sanguina proprie tesutului cavernos.

Ca urmare, penisul devine rigid.

discuții